Testostoren

Je mi 70 let.Těžko se smiřuji s tím že mi v důsledku netvorby testostorenu nedaří v sexu.Trpím cukrovkou vyšším tlakem,neuropatií.Myslíte si,že by se stal zázrak a já se mohl ještě někdy pomylovat,děkuje

Odpověď odborníka:

Nízká hladina testosteronu má určitě a nepochybně vliv na snížení libida (erotické a sexuální touhy). Dlouhá léta vedené spory a andropauze nakonec vněly jednoznačně, tak, jak se žen týká menopauza s výrazným poklesem hladibny sexagenů (hormnů pocházejících z vaječníků), tak se mužů týká andropauza . zpravidle pomalejší a ikoli tak rasantní jako u žen - mluví se o PADAM syndromu. Léčba je jednoduchá - dodávka mužského sexagenu, totiž testosteronu, buď ve formě, injekcí, nebo v podobě tobolek k dennímu užívání, existují i náplasti s řízeným uvolňováním, jejichž aplikace udržuje dlouhdobě hladinu testosteronu, podobně existují deprotní injekce. Pokud trpíte hypertrofií prostaty, může urolog poněkud váhat s aplikací testosterobu, je nutno zvážit benefity, užitek, a risika. Diabates i hypertense, cukrovka i vyšší tlak, jsou bohužel faktory, které poškozují Vaše cévy, především tepny, a to i tepny zásobující krví topořivá tělesa Je věcí urologa, aby stav tepen penisu vyšetřil, je to poměrně jednoduché vyšetření ulztrazvukem. Nejtvrdším oříškem může být polyneuropatie, rovněž následek diabetu, o níž se zmiňujete. Zpravidla postihuje dolní končetiny, jejich distální partie (t.j. bérce, nohy, prsty), a to jak ití, tak hybnost, ale docela často postihuje i oblast kardiovaskulární, srdečně cévní systém - a to včetně cév penisu. Pak se jen těžko impuls z Vaší hlavy nebo i z penisu dostane ke stěně cév, aby ji přiměl k uvolnění a zvětšení průsvitu. V to by Vám měl pomoci neurolog, léčba polyneuropatie náleží jemu, používá se celá řada preparátů /Thioctacid, Vessel due F, vysoké dávky vitamínu B1, kupř. v preparátu Neurobene nebo Milgamma, Transmetil, a celé řada dalšlch,/. Jedním z velmi důležitých faktorů pro léčbu cévního postižení i poškození periferních nervů je dobrá kompensace diabetu včetně aerobního cvičenía přiměřené diety. Praktickou pomocí jsou potom preparáty typu Viagra a injekce do topořivých těles. Injekce není úplně příjemná, ale erekce stojí za to (stojí i desítky minut nebo dvě, tři hodiny . naopak, erekce nemá trvat déle než 4 hodiny), navíc se uvádí, že po serii aplikací se cévy "rozcvičí," tedy začnou fungovat téměř jako před onemocněním polyneuropatií. Vzhledem k Vašemu věku předpokládám, že užíváte celou řadu léků, bylo by dobré prokonsultovat s lékaři jejich viv na erekci. Často se mylně domnívají, že je to v 70 letech záležitost, jež pacienta nezajímá a není pro něj významná. Ejhle, a zrovna se mýlí! DR. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: