Testy

Dobrý den.Bya jsem čtvrtý měsíc po rizikovém styku na testech pohlavně přenosných nemocí.Testy dopadly negativně.Jenže před tím než jsem šla na testy tak jsem brala antibiotika a po testech jsem zase užívala mast obsahující kortikoidy takže mohlo dojít k poklesu protilátek a vyšetření mohlo být zkreslené. Za jak dlouhou dobu po užívání antibiotik a pak i kortikoidů bych se měla nechat znovu otestovat na pohlavně přenosné nemoce? Když přestane člověk brát antibiotika a kortikoidy tak by už nemusely být protilátky v poklesu a vyšetření(výsledky) nebyly zkreslené? Nebo jakmile berete antibiotika a kortikoidy tak i po jejich dobrání zůstanou už na pořád protilátky v poklesu a vyšetření bude zkreslené? moc děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Je velmi nepravděpodobné, že byste měla nějakou pohlavně přenosnou chorobu a přitom neměla žádné klinické projevy této choroby. Domnívám se, že na výsledek testů se můžete spolehnout.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Lupy
Články: Lupy
Lupy jsou šupinky kůže...
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Je „klíšťovka“ jediná hrozba pro naše mazlíčky?
Články: Je „klíšťovka“ jediná hrozba pro naše mazlíčky?
Všechna klíšťata v některém...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: