Testy na hiv

dobry den, prosim vas moc o pomoc aby som uz mohol vediet načom som, bol som testoch na HIV v HPL v bratislave (hpl.sk) 2 mesiace po styku, 3 mesiace po styku, 3 a pol mesiaca po styku, 5 mesiacov po styku, ale mam takyto problem ze doktorka zistila ze mam nejaku bakteriu alebo infekciu pneumonie, tak som bral antibiotika pred testom po 3 mesiacoch, a taktiez som bral antibiotika pred testom po 5 mesiach od styku, vsetly testy boli negativne ale nemohlo ich nieco ovplyvnit? ine infekcia v tele alebo antibiotika? mozem byt uz pokojny a nemusim robit dalsi test? prosim vas poradte ti mi, lebo stale som nejaky chorlavy, kašel mam, hrdlo ma bolí, herpes som mal na pere, uzliny mi napuchali, je sice pravda ze velmi vela je tiez chorych tento polrok aj moj brat a tak ale stale sa bojim ze mozem mat HIV , tak vas prosim o vas nazor a ci hlavne este musim robit este test alebo mozem byt naozaj pokojny, ďakujem pekne

Odpověď odborníka:

I při užívání antibiotik je negativní HIV test spolehlivý, pokud uplynou nejméně tři měsíce od posledního rizikového chování. Pro pochopení Vašich potíží je důležité vědět, že půl roku od rizika byste ani v případě HIV pozitivity neměl zdravotní problémy související s Vaším HIV stavem a bylo by třeba hledat jinou příčinu potíží.

MUDr. Ivo Procházka, CSc.
MUDr. Ivo Procházka, CSc.

Specializace: Psychiatrie, sexuologie
Pracoviště: Sexuologický ústav VFN v Praze a 1. LF UK

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: