Testy na hiv a žloutenku

Měl bych na Vás prosím několik otázek a to? Bohužel jsem se dopustil rizikového chování a to orální sex bez ochrany ( žena prováděla mě). Soulož proběhla s kondomem. Bohužel trpím autoimunitním onemocněním a to Crohnovou chorobou, užívám kortikoidy a imunosupresivní léky. ( Medrol, Imuran, Pentasa ) Prosím jak dlouho mohou tyto léky ovlivnit tvorbu protilátek? Taky jsem byl na testech po cca 6 měsících na HIV u své praktické lékařky, znovu na kontrolním odběru jsem byl po dalších 6. měsících také u praktické lékařky Na HIV, po dalších dvou měsících jsem byl na testech na syfilis a chlamidie také u praktické lékařky. Vše dopadlo negativně. Pak jsem v nemocnici kde se léčím s autoimunitním onemocněním byl zařazen do zkušební léčby a byl mi dělán test na HIV a žloutenky typu B a C. I po tolika měsících by mohli vyjít testy falešně negativní na všechny uvedené nemoci? Mám testy ještě opakovat? Tak jaké by byli projevy pohlavních nemocí kdybych byl nakažen? Opravdu jsou testy spolehlivé a nejsou potřeba opakovat? Moc děkuji za Váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Mojmíre, testy na HIV mohou být falešně negativní první cca 2-3 měsíce od pohlavního styku, tedy nepředpokládám to u Vás po tak dlouhé době. U žloutenky to jsou řádově týdny. Tedy není nutné znovu testy provádět. Příznaky jsou zpočátku nespecifické - chřipkovité příznaky, u HIV zduření uzlin apod. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: