Testy pohlavní choroby

Dobrý den, dotazovala jsem se u vás na to, když jsem měla pohlavní styk s člověkem bez prezervativu a nedošlo k ejakuaci, jestli je možné chytit nějakou pohlavní nemoc. Dnes to dělá 18 dní po styku. Nevydržela jsem to a šla jsem na testy HIV. Vyšly negativní. Vím, že je to brzy, ale zajímalo by mě, jestli by alespoň nějaká malinká změna v té krvi byla, kdyby byl HIV pozitivní. I když k ejakuaci nedošlo, tak bych to nejspíš asi dostala. Nevím. Na další testy půjdu až za 7 týdnů, abych měla jistotu. Jen by mě zajímalo, jestli by z toho testu něco malinko poznali. Díky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není důležité, zda byla nebo nebyla ejakulace, podstatné je, že jste měla nechráněný styk, tudíž přenos HIV nelze vyloučit. Proto budete vyšetřena. Po 18 dnech od styku je brzy na to dělat jakýkoli závěr. Určitě dokončete doporučené testy v časovém odstupu jak vám je lékař doporučil. I kdybyste měla velkou smůlu a HIV jste získala, v dnešní době lze tuto nemoc již účinně léčit. Proto znovu doporučuji zůstat v kontaktu s lékařem, dokud se onemocnění nepodaří úplně vyloučit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
jsou to priznaky hiv? | Od: Renata | 11.5.2009 19:37
Dobry den pani doktorko, mela jsem pred 4 mesici takove projevy. zaclo to vykaslavanim zeleno-hnedeho helnu to trvalo 1 mesic. a pak se dostavily tyhle priznaky zvraceni, velka unava a zmatenost a nocni poceni, a angina a bolesti v krku trvalo tak 2 tydny.byla jsem pak u plicni pani doktorky ktera u me objevila plicni chlamidie nevim jestli tyto priznaky nemaji nesouvislost s hiv.podivala jsem se na sranky primoinfekce hiv a tam jsou napsane priznaky..da se podle toho posoudit jestli to mam.


dekuji za odpoved
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění - aktuální téma nadcházející letní sezóny
Křečové žíly (varixy)
Články: Křečové žíly (varixy)
Křečové žíly neboli...
Předcházení vzniku varixů: prevence, která nic nestojí
Články: Předcházení vzniku varixů: prevence, která nic nestojí
Ačkoliv léčba křečových žil...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Brzlík
Články: Brzlík
Brzlík leží ve vrcholu...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: