Tetania,užívanie citalecu20mg a pobyt na slnku

Mám tetániu už rok mám brnenie v tele a v mozgu.Zo začiatku som bral neurol ,teraz si ho dám len podľa potreby a stále beriem Mg 500mg 1-2 tablety denne.Chcem sa opýtať na citalec 20mg,ktorý beriem už tretí mesiac 1 tabletu ráno.Dočítal som sa ,že sa nemôže ísť na slnko,keď sa berie liek Citalec ,ale na letáku v lieku to nieje napísané..Za 3 týždne sa chystáme do Chorvácka na 14 dní ,neviete mi poradiť či sa mám úpne strániť slnečného žiarenia ,alebo čo robia pacienti v letnom období,možno by stačilo natreť krémom s vyšším faktorom,ale aj D vitamín pri tejto diagnóze je veľmi dôležitý.Ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nedomnívám se, že by pacienti užívající citalec byly zvýšeně fotosenzitivní. Pokud by tomu tak bylo, jistě by to v příbalovém letáku bylo napsáno.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: