Tetanický syndrom a těhotenství

Dobrý den, od dětství mám diagnostikovaný tetanický syndrom. Nyní jsem těhotná a mám obavy o průběh těhotenství. Je nutné navštívit neurologa, nebo nemá syndrom vliv na vývoj plodu? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, především informujte gynekologa. Měly by u Vás být pečlivě udržovány hladiny vápníku a hořčíku, aby nedocházelo ke křečím. Dítě to neohrozí, pokud nedojde k celkovému záchvatu křečí s poruchou vědomí u Vás nebo pokud nedojde k předčasné aktivaci děložních kontrakcí a tím k předčasnému porodu. Svého neurologa informujte o těhotenství, aby případně upravil/nasadil léčbu, je-li to potřeba.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x