Tetanie?

Před třemi a půl měsíci jsem jela 2x po sobě na pohotovost kvůli staženému hrdlu,návalům horka,křečím v hrudníku a levé ruce.Po interní stránce vše ok,byla jsem odeslána k neurologovi-špatné zádové svalstvo a prý panický stav.Chodila jsem na rehabilitace-po skončení zhoršení stavu-přidaly se křeče v obou rukách a nohách...Po celou dobu denně cvičím,doplňuji hořčík a b komplex.Nyní jsem nemocná už týden,léčím se atb a musím mít klid na lůžku,po týdnu ležení se křeče zhoršily(hlavně v dolních končetinách,od kolen dolů)Od neurologoa mi byl napsán rivotril na noc,rehabilitační lékař řekl,že jde o latentní tetanii(bez jakýchkoliv testů)Sama z vlastní vůle jsem si zašla k psychiatrovi a tam mi po testech bylo řečeno,že potřebuji více relaxace(mám 3 děti a je toho na mě dost). Co si prosím o mém stavu myslíte? Děkuji Veronika

Odpověď odborníka:

Všichni lékaři mohou mít pravdu. Nejjednodušší a možná i nejúčelnější řešení by bylo navštívit fyzioterapeuta, ideálně lékaře, pracujícího metodou" aktivní fyzioterapie", ten Vám zlepší funkční stav páteře, obnoví postavení pánve, dle efektu této léčby doporučí cílené cviky a již při druhé návštěvě bude moci poradit, zda takto pokračovat nebo zda bude třeba upřesňující vyšetření, laboartorní, interní, endokrinologické apod.Přetížení, stres většinou tyto potíže nezpůsobuje, jsou li však přítomný funkční poruchy páteře( což má v ČR 90 procent lidí),tak situace s 3 dětmi a pocity, jako máte je tzv. poslení kapka". pokud všaak provedete léčbu, jk píši výše, pak stres způsobí zvýšení napětí v typických svalových skupinách, ne však až tak výrazně,jako pociťujete. Přetížení a stres asi neostraníte, budete ho vššak lépe snášet.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: