Tetanie, motání hlavy, hučení v uších, tlak v očích

Dobrý den, všechno začalo před rokem, kdy mě přítel po sexu odvezl na pohotovost, protože jsem dostala křeče do celého těla a nemohla jsem hýbat končetinama, byla jsem na omdlení. Tam jsem dostala kapačku hořčíku a začala užívat hořčík pravidelně. Asi 5 měsíců, cca do listopadu bylo vše v pořádku, ale potom se mi jednoho večera přihodilo to samé, ale zrovna když jsem byla v klidu, koukali jsme na film. Dle předešlých pokynů jsem dýchala do sáčku a snažila se usnout. Následují týden jsem jezdila od doktora k doktorovi, neustále jsem chytala záchvaty křečí a paniky spojené s tlukotem srdce a závratí. Jediné co mi na neurologii bylo sděleno bylo to, že to mám ze stresu. Což mi přijde jako naprostá blbost, jelikož jsem nejvíc flegmaticky člověk, kterého ve svém okolí znám. No, dále jsem byla vyšetřena na tetanii, kde mi ji potvrdili. Řekli ať nepiju kafe a zobu hořčík. Muj stav se zlepšil poté co mi moje obvodní doktorka předepsala lexaurin. Tyden jsem ho brala a vše se zlepšilo. Od ledna mám ale další problém. Začalo mi hučet v uších, slyším to hlavně večer a když je ticho. Na ušním mi doktor předepsal Tebokan, který ale nepomohl a zmínil se o tom, že by moje problémy mohly být způsobené zablokovanou krční páteří. Zhruba tři měsíce tedy cvičím tzv. SM system, který by měl pomoct krční páteři a zároveň narovnat záda. Je pravda, že je mám dost kulatější než je zvykem. Take mám ploché nohy a celkové držení těla není správné. Ovšem místo toho, aby se muj stav lepšil, jen se horší. Motání hlavy je častější, častěji cítím brnění a před měsícem jsem začala pred očima vidět tečky a zároveň cítím za očima zvláštní tlak nebo bolest. Oční doktorka nic nezjistila, naopak mi řekla že mám oči naprosto zdravé. Testy na štítnou žlázu negativní. A tímhle to zatím končí, budu moc ráda, když mi napíšete Váš názor a případně napíšete co mám dělat. Tak nějak už nevím co dál a mam pocit, že doktory, hlavně na neuru naprosto nezajímám a na vsechno maji jen dvě slovíčka, stres a hořčík. Děkuji mockrát za odpověď , Veronika (20 let).

Odpověď odborníka:

Ve Vašem věku je to docela častý problém, bohužel i často podobně řešený. V případě, kdy je člověk opravdu citlivý a neurotický, pak boj proti stresu, ať změnou život. stylu či léky přinese zlepšení. Proto právěš Vám tolik ne, byť částečně asi budete také v tomto směru citlivá( to napovídá příznivá reakce na lékl lexaurin) Tento lék však po čase přestame přinášet zlepšení, není to trvalé řešení! Dle Vašeho ppisu i popisovaných vyšetření a Vašich reakcí se vše jeví jako již chronická porucha funcke krční páteře, spojená s poruchou celotělov= statiky a s význa,mnou svalovou dysbalancí. proto by vaše ceta měla směřovat k fyzioterapeutovi, který pracuje " aktivně fyzioterapeuticky", tzn. léčbou opravdu tlepší funkci páteře,obnoví statiku těla a vysvětlí cílené cviky, které je třeba cvičit, aby zlepšení bylo trvalějšího rázu a vedlo k postupné stabilzfgaci bez dalších potíží. V brně bych Vás pozval do své ordinace. ...

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: