Tetování

Dobrý den,Už jednou sem se ptala,ale přesto se chci ujisti ještě jednou...Loni jsem byla na operaci srdce náhrada mitrální chlopně beru warfarin na ředění krve a chystám se na podzim na tetování konkrétně na ruku (zevnitř ruky) je to celkem tenká kůže tak se chci zeptat jestli na tetování můžu normálně jít nebo ne..Bojím se aby mi nějak extrémně netekla krev a tatér by se potom nezalekl dost mě to zajímá..Nechci se o tom nějak radit s lékařem,protože ten je proti všemu Děkuji

Odpověď odborníka:

Doporučuji tetování odložit nebo úplně plány na tetování přehodnotit: 1/ při užívání warfarinu byste mohla výrazně krvácet a výsledek tetováže by mohl dopadnout úplně jinak, než si představujete - nejen kvůli nadměrnému krvácení při výkonu,ale i kvůli značným modřinám a obtížnému hojení 2/ po srdeční oparaci jste ve zvýšeném riziku infekce, proto tetování rozhodně není vhodné (jde o možnou vstupní bránu infekce) a podstupovat toto riziko kvůli takto zbytnému zákroku je dle mého názoru velmi nerozumné.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie a roztoči
Články: Alergie a roztoči
V posledních letech poměrně...
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Články: Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Rakovina plic stále zůstává...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: