Tetování prevence infekce

Dobrý den, mám ještě prosím jeden dotaz k tetování. Jelikož po operaci srdce mám prevenci infekční endokarditidy zjišťuji co možná nejpřesnější informace. Bohužel každý tvrdí absolutně něco jiného. Co Vy jako dermatolog byste mi poradila ohledně toho, jestli nosit po zákroku nebo nenosit ochranou fólii a jak dlouho. Mě připadá nejlogičtější, pokud si zákrok naplánuji tak, že budu potom třeba tři dny v klidu doma, že si doma po příchodu folii sundám a nechám to samo pracovat a vstřebávat se. Děkuji, Martin

Odpověď odborníka:

Vážený pane Martine, v některých případech tetování u osob s rizikem infekční endokarditidy došlo ke vzniku tohoto život ohrožujícího onemocnění. Současné doporučené preventivní postupy nikomu nezaručují absolutní ochranu před infekcí. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: