Tezeo 80mg/12,5mg

Dobrý den, lékař mi změnil léky na tlak z Lodoz 0,25 1x denně na Tezeo 80mg/12,5mg. První prášek jsem si vzala v sobotu do několika hodin mě skolila chřipka - horečka, rýma, bolesti svalů. Dnes jsem byla u praktické lékařky dostala jsem jen Paralen chápu. Změřila mi tlak 90/60, 116 tep, křeče ve svalech, schvácenost. Hned jsem volala MUDr na internu pan doktor nařídil brát jen půlku Tezea a pít hodně + láhev magnézie. Myslíte že je to shoda okolností že jsem dostala chřipku stejně s užíváním léku? Nebo jsou to příznaky k 80 Tezeo? Pan doktor mě nechce lekat ví jaká jsem na změnu léků. Užívám ještě tyhle léky Olwexya 150, Neurol 0,25, Lactobacily, Combair 1vdech ráno jeden večer, Letrox 125 - TSH 5,2 T4 16,9. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Z toho co píšete usuzuji, že se léčite s vysokým krevním tlakem. Nevím co bylo důvodem změny léčby. Lék lodoz je dvousložkový a obsahuje jednu stejnou složku jako Tezeo HCT(tu za lomítkem). Tezeo HCT je silnější než lodoz 2.5mg a proto můžete mít nižší TK a druhá složka Lodozu(po vynechání) může způsobit bušení srdce. Oboje, nízky TK a vyšší pulz navíc potencuje chřipka, kterou jste dostala. Není souvis mezi chřipkou a změnou léčby. Považuji za rozumné brát Tezeo jenom půlku a také zvýšit příjem tekutin. Po odeznění chřipky je nutné opakovaně měřit tlak krve a "doladit" dávkování léků. S pozdravem

MUDr. Branislav Holman
MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: