Těžká diagnóza

Zdravím, před 2 týdny jsem zrovna končil po noční v práci a zničehonic jsem dostal průjem, nauseu, závratě, slabost v nohách. Myslel jsem si, že to je jen z únavy, protože za ten týden jsem naspal dohromady asi 12 hodin. Ale problém přetrvával i druhý den, i když v menší míře, ale třetí den mě to chytlo v plné parádě na nádraží při odjezdu na menší dovolenou, musela pro mne přijet ZS, protože jsem byl jakoby před omdlením. Dělali mi CT(nic nenašli), neurovyšetření a dostal jsem kapačky s něčím na uklidnění, problém se opět zmírnil. Od té doby u mě přetrvává neustálé motání hlavy, občas nausea, sucho v ústech, časté močení a slabost v nohách. Navíc do toho všeho už od srpna léčím zánět spojivek v obou očích(nechce přestat). Napadá Vás něco? Chodím od doktora k doktorovi a nikdo nic neví, jen se všichni domnívají, krevní testy nic neukázaly... Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, každý z vašich příznaků by odpovídal jiné poruše nebo nemoci, dohromady však nejsou typické pro žádné onemocnění. Vzhledem k častému močení bych doporučila vyšetření moči na kultivaci, není-li i tam zánět. Zvážila bych také vyšetření boreliosy, ta mívá pestré příznaky i když problémy s močením a sucho v ústech k nim nepatří. Nevím, nenasadili vám na neurologii nějakou pravidelnou terapii, kterou jste zde nezmínil? Některé léky způsobují sucho v ústech. Pokud nebylo provedeno, můžete pro jistotu zajít i na revmatologické vyšetření. Pokud jste byl opravdu zevrubně vyšetřen a nikde se nic nenašlo možná je za vašimi potíží psychika. Svědčil by pro to i efekt kapačky na uklidnění. V tom případě se na další terapii domluvte s neurologem a zvažte i návštěvu psychiatra a psychologa. Přeji pěkný den.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: