Tezka distorze kotniku

Dobrý den. Tři týdny mám kotník v sádře po 14 dnech Dlaha kvůli přetrvávajícím otoků do teď přesně 22 dnů od úrazu pád z výšky 2.5 metrů na kotník. Diagnostikována byla těžká distorze presne distorze art tc I sin. Zlomenina vyloučena. Vyšetření noha rentgen a dotek ostatní části těla CT. Můj dotaz zní proč mám pořád kotník oteklej a tlačí mě a bolí docela porad dost před 5 dny kontrolní snímek a natekla jako na začátku. Lýtko mě taky často bolí ale testy krve na tromb negat. Poslední dotaz to z rentgenu zjistí i poraněné vázy? Nemělo by se udělat další vyšetření nebo stačí mít nohu zafixovanou? Nerad bych po 5 týdnech zjistil že se to musí o lakovat. Beru fraxiparine 1 krát dene do břicha a třikrát dene aescin teva. Diky

Odpověď odborníka:

Na rtg snímku se porušení fixačních vazů nezjistí, jen případné tak zvané držené snímky mohou zjistit pathologickou hybnost hlezna jejíž příčinou jsou poraněné vazy hlezna. Otok hlezna je doprovodem těžké distorze, sádrová fixace je na místě, má být dostatečně dlouhá, až 6 týdnů. Končetina co nejvíce nahoře, zatěžování končetiny v chodící sádře dobře možné, cvičit koleno. Pokud otok neustupuje a i když máte antitrombotickou léčbu, stojí zato poradit se se svým lékařem na provedení vyšetření diagnostickým ultrazvukem vyšetření průchodností žil bérce. Jinak dále dle stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: