Těžký přednádorový stav děložního čípku

Dobrý den, byl mi diagnostikován těžký přednádorový stav na děložním čípku, jsem po jeho konizaci. Ale můj dotaz spočívá v nákaze. Všude jsem četla, že z 99% se člověk nakazí pohlavním stykem. Mám 4 roky stálého partnera, nikdy předtím jsem s tímto onemocněním neměla problém a příteli jsem věrná. Také jsem si někde přečetla, že takový vir v těle vydrží i dva roky. Takže i kdybych se nakazila ještě v době, kdy jsem neměla stálý vztah, nezjistil by se tento stav až niný. Je tedy možné, že mi byl přítel nevěrný a tím mě pak i nakazil? Chodím na pravidelné kontroly ke svému gynekologovi a ten mi pravidelně po půl roce bere odběry a vždy bylo vše v pořádku až do letošního ledna. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na nevěru partnera bych až tak nemyslela. Ale možné je všechno. Na druhou stranu se tělo mohlo infekci bránit, a pokud se oslabí imunita, onemocnění se projeví.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: