Thyreopatie a chlorela

Mám pět měsíců po porodu (plně kojím) a zjistily mě (asi)hypothyreózu.Začla jsem užívat Euthyrox 50ug(1/2 tbl.po dobu 14 dní a potom celou tbl.)Chci se zeptat zda můžu užívat chlorellu,nebo ji raději nemám brát.Těsně po porodu jsem měla heperthyreózu.Nevím jestli je chlorella v tomto případě vhodným doplňkem.Děkuji za odpověď.Hanka

Odpověď odborníka:

Proti Chlorelle nic nemám, v průběhu plného kojení se ale doporučuje spíše serióznější doplnění jódu do těla matky. Buď v podobě pokračování s těhotenskými vitamíny nebo čistým Jodidem 100 ug denně, a to až do redukce kojení.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: