Thyreopatie v těhotenství

Dobrý den.Dnes mi můj gynekolog oznámil že mám pozitivní thyreopatii.Jsem v 14+4 týdnu těhotenství a na vyšetření jsem byla v prvním trimestru 17.7.2013.Hodnoty jsou TSH 3,582mU/l, anti TPO 115,3kU/l,tyto výsledky jsem se dozvěděla až dnes.Gynekolog mi pouze řekl,že se mám objednat na endokrinologii,že plod ohrožen není.Já vlastně ani nevím,zda mám hypo,nebo hyperthyreozu.A opravdu není miminko ohroženo,když mi to řekli tak pozdě?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto výsledky jsou zatím poměrně příznivé (TSH), ale pozitivita antiTPO znamená, že se můžou v průběhu těhotenství zhoršit. Na endokrinologii byste se měla objednat hned a zdůraznit, že jste těhotná, aby nedošlo k další časové prodlevě. Při prvních hodnotách by plod neměl být negativně ovlivněn, ale při dalším zhoršování nelze nějaké komplikace v těhotenství vyloučit. Ve Vašem případě se jedná o potenciální rozvoj snížené funkce šlázy - hypotreosy. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x