Thyreotoxikosa, grawes basedowova choroba

Nejdříve chci poděkovat za vaši předchozí odpověď. Píšete, že "Těhotenství se v případě aktivní choroby nedoporučuje vůbec." Pokud bych se tedy rozhodla pro operaci, znamenalo by to, že se problemy se ŠŽ operací vyřeší? Mohla bych potom normalně otěhotnět - bez komplikaci??? Moc děkuji za pomoc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud to vezmeme do důsledků, vyřeší se problém, který je obtížněji řešitelný a může ohrožovat vás i plod...tedy hyperfunkce štítné žlázy. Nastane ale problém s nedostatkem hormonů štítné žlázy. Ten se ale řeší snáz a proto se volí "menší zlo". Po operaci musíte doživotně užívat hormony štítné žlázy, ale otěhotnění to nebrání. V těhotenství je třeba provádět pravidelné kontroly a upravovat dávku levothyroxinu dle aktuálních potřeb organismu, žádné riziko nehrozí. Příjemný zbytek víkendu

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: