Thyreotoxikoza a kojení

Dobrý den. Mám 8 měsíčního syna, kterého kojím v noci3- 4krát a 3krát přes den. Včera jsem na endokrinologii dostala léky propycil 3krát denně 2 tabl. a thyrozol 3krát denně 1tabl. k tomu mám i egilok..zárovnen mi bylo doporučeno..ukončení kojení..nebo kojit dál ale syna sledovat dětským lékařem. Dětská lékařka mi řekla at kojení okamžitě ukončím..že je tam velké riziko že syn bude mát narušenou štítnou žlázu. Ráda bych kojila dál, mléka mám opravdu hodně...tak bych chtěla vědět co dál..kojit .jaké by byly rizika..nebo raději ne. Ještě slyšela že pomáhají i homeopatika... Děkuji moc za odpověd. Šárka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Šárko! Osobně se též přikláním k tomu, ať syna odstavíte. Léky ovlivňující štítnou žlázu by mohly způsobit nepřiměřený vývoj dítěte a to jistě nechcete. V osmi měsících nabral už z kojení většinu pozitiv...

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: