Tibetská houba v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné v těhotenství pít tibetskou houbu. Dostala jsem ji od známých na trávicí problémy, ale nevím, zda nejsem těhotná. Můžu ji pít i když těhotna budu? Četla jsem, že houba v jisté míře detoxikuje organizmus, tak nechci, aby se nějaké škodlivé látky dostaly k miminku a nějak ho poškodily. Četla jsem ale také, že má hodně prospěšných vitamínu, které v těhotenství je potřeba. Nechci ublížit miminku, tak prosím o radu. Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, osobně bych ji v těhotenství neužívala, je to živá houba (plíseň). Studie jistě neexistují, zda uškodí nebo bude prospěšná.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: