Tietzův syndrom

Dobrý den, byl mi diagnostikován Tietzův syndrom. Nezmizel sám od sebe, mám už to několik měsíců,začal se zhoršovat.. Lékař mi udělal opich kortikoidy, problém se citelně zmírnil, nicměně opět jsem začínala pociťovat výraznou bolest, proto jsem začala brát předepsané léky, bolest je mírnější, ale stejná, tedy problém se neřeší.. Léky mi nedělají dobře na žaludek. Jsem po onkologické léčbě (mám různá vyšetření za sebou, neměl by to snad být onkologický problém), nicméně měla jsem rakovinu prsu a ozářený i nadklíček, tedy i ozařování zasáhlo tuto oblast. Mám dvě kamarádky (rovněž po léčbě), které mají velmi obdobný problém a jenom se jim to celé zhoršuje, docházejí stále na rehabilitace, často se jim blokuje u druhá strana hrudníku (kdy pak je bolestivé i dýchat).Na CT jsou u nich vidět výrazné změny chrupavky, nic ale není vidět na rtg. Proto se ptám. Obstřik mi pomohl pravděpodobně alespoň snížit zánět, je možné jej mít jednou za čas? Nerada bych neustále brala léky. Co s tím, pokud to bude dlouhodobé a jenom zhoršující se? Protože pravděpodobně to nebude jako běžný Tietzův syndrom, který třeba i může za čas zmizet sám od sebe.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Tietzův syndrom se řeší léky, rehabilitací a obstřiky , ideální je obstřik s odstupem 2 měsíců. Zduření vždy zůstává na vnitřním okraji klíčku trvale. osobně neznám nikoho , kdo by se nakone ipodelší době bolestí nezbavil. Operační léčba se neprovádí

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: