Tietzův syndrom

Už 8 měsíců mě bolí na konci levé klíční kosti pod krkem. Udělala se mi tam boulička, nádor vyloučili při magnetické rezonanci. Na ortopedii mi před 2 měsíci řekli, že to je zánět a napsali Tietzův syndrom. Je to možné na klíční kosti?? Mám si na to mazat Veral a při bolesti užít Biofenac. Ale nelepší se to. Nelze ten zánět léčit? Je to bolestivé ve dne při pohybu, v noci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Tietzův syndrom je právě název pro Vaše onemocnění a vyskytuje se velmi často, kromě léků se někdy používá i elektroléčba. Potíže časem odezní, zůstává však dlouhodobě zduření na kosti.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: