Tiky u miminka

Dobrý den, prosím Vás o radu. Mám holčičku 5.měsíců a ted poslední dobou se mě začali objevovat nějaké věci a nevím si rady. Jen se chci ujistit zda je vše v pořádku. Mám strach aby nebyla jakkoli nemocná a u takhle malého miminka je těžké něco poznat. Poslední dobou, je to asi měsíc začala mít jakoby tiky v rukou, třeba když se těší a dávám jí do vaničky tiká trhavými a rychlými pohyby v rukách. Když byla úplně malinká měla něco podobného ale to jsem se dočetla, že je to zcela normální a že to vymizí. Pak těd začala dělat jakési obličeje šklebící, třeba se směje a z ničeho nic udělá rozzlobený obličej, u toho hrozně funí (jak kdyby se jí špatně dýchalo) a špulí pusinku. Nevím jestli je to prostě jen obličej a nebo má opravdu problém s dýcháním. Nedávno se mi zdálo, že se maličko dusí, jak kdyby se nemohla nadechnout, otočila jsem ji na ruce na bříško a maličko poplácala po zádech a dobrý. Přijde mi, že to dělá od té doby. Vím že jsou to hloupé dotazy ale jistota je jistota. asi to jen přeháním, ale jinak děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Asi by bylo dobré zajít s dcerkou k dětskému lékaři, ideálně např. na telefon natočit popisovaný stav, aby ho někdo mohl posoudit. Necílené a roztěkané pohyby končetin i v obličeji mohou být normální, ale pokud by byly charakteru křečí, pak je situace samozřejmě jiná. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: