Tinea nohou, léčba clotrimazolem při kojení

Nasla jsem si mezi prsty na nohou plisen. Chtela bych si ji vylecit masti Clotrimazol1%. Nevim zda ji muzu uzivat pri kojeni?

Odpověď odborníka:

Diano, tak jako většina léků, tak i u Clotrimazolu al 1% v příbalovém letáku je uvedeno, že v případě těhotenství a při kojení máte kontaktovat ošetřujícího lékaře. Vzhledem k tomu, že se ale jedná o lokální aplikaci, zvážila by jsem podávání dle tíže příznaků, není žádoucí aby se plíseň zásadně rozšířila. Na druhou stranu se nejedná o nic, co by Vás bezprostředně ohrozilo a proto lze léčbu odložit až po tom, co ukončíte kojení. Neaplikujte na prsa a do okolí bradavek, aby nedošlo k přestupu do mateřského mléka. S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: