Tinitus

Dobrý den.Již cca 6 let mi píská v uších.Nejdříve v levém a později i v pravém uchu.Z prvu jsem to neřešil,protože mě to neotravovalo nebot to bylo slabé,ale potom mě znepokojovalo že se pískání zesiluje.Navštívil jsem tedy nejdříve ušního lékaře,který mě poslal k neurologovi.Ten mě poslal na ultrazvuk,magnetickou rezonanci a ultrazvuk hlavy,krku a nic se nezjistilo.Jo,potom jsem měl ještě nějakou čepici s elektrodami.Tlak mám v pořádku akorát cholesterol mám vyšší.Nasadili jedny a potom jiné a potom zase jiné prášky,ale nic nepomohlo.Ovšem neustále se to mírně zesiluje a nikdo na nic nepřišel.Co když se to bude zesilovat neustále na neúnosnou míru a třeba se zblázním?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Vítězslave. Řešení tinnitu bývá někdy bohužel svízelné. Jaký postup je ale vhodný ve Vašem případě musí posoudit Váš ošetřující lékař, který zná detaily (jaké léky jste bral, v jakém množství, co Vám ohledně další léčby sdělil ORL lékař atd...). Příčina pískání se někdy skrývá i v oblasti krční páteře (napětí svalů, blokády...) - byl jste vyšetřen i v tomto směru? Pro některé pacienty se hodí léčba kyslíkem (hyperbarická oxygenoterapie) - bylo to ve Vašem případě zvažováno? Doporučuji tedy další kroky a jakékoliv nejasnosti řešit s příslušným ošetřujícím lékařem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x