Tinitus

Dobrý den, tinitus mě trápí od 34. let. Nepomohl Betaserc 16, Bioaktivní biloba. Audiometrie: 65 dB, 3 kHz. K částečnému usnutí cca 2-3 h. beru na předpis lékaře Rivotril 2 mg. Syčení vnímám v temeni hlavy. Dotaz: Existuje nějaký lék k částečnému potlačení / léčbě / tinitu ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Používají se různé léky: na zlepšení průtoku krve (pentoxifylin - Agapurin), magnesium, vitamín E, lokální anestetika, kortikoidy, antiepileptika, antidepresíva, betahistidin. Zásadní problém ale je, že pomohou jen u někoho a jejich účinnost nebyla ani potvrzena kvalitními studiemi. Proto je v poslední době zaměřen výzkum hlavně na nemedikamentózní postupy, např. magnetická stimulace mozku, ovlivnění vnímání tinnitu vysíláním inverzní zvukové vlny atd. Doporučuji kontaktovat specializované klinické pracoviště, kde by mohli mít informace o případných probíhajících studiích.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x