Tinitus

Dobrý den, před nedávnem moje maminka začal trpět nesnesitelným zvoněním v uchu. Byla hospitalizována. Léčba nezabrala, neudělali ji ani CT ani magnetickou rezonanci, proto bych Vás chtěla poprosit, nemohu zjístit nikde, kde v ČR by se daloa navštívít nějaké specializované oddělení, které se tímto zabývá. Jsme z Frýdku- Místku.Ještě by mne zajímalo, je možné, že tinitus způsobily léky na sníženi cholesterolu? Přišlo to v době kdy tyto léky krátce užívá. Předem děkuji za odpověď S pozdravem Lucie

Odpověď odborníka:

Tinitus je poměrně častý problém, jeho léčba je svízelná. Zda existuje specializované pracoviště na léčbu tinitu, to nevím, snad při ORL klinice v Ostravě ? Léčba a i vyšetření závidí na předpokládané příčině, na tom zda je jednostranný či oboustranný, na dalších onemocněních, na neurologickém a ORL nálezu, na stavu sluchu apod.
Nedomnívám se, že by léky na snížení cholesterolu působily tinitus.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: