Tinnitus

Dobrý den, okolo Vánoc jsem sem dávala dotaz ohledně pískání v levém uchu, doufala sem, že vše odezní po dobrání atb proti angině..vše se ale zhoršilo..už měsíc mi píská v levém uchu, ve dne v noci, nonstop, brala sem PNC, poté KLACID pro hemofilovou infekci..pískání se ale nelepšilo, byl mi nasazen 3x2 tbl betahistin a šla jsem na audio, to prokazalo na leve ucho při vysokých tonech zaznam az na 60 dB, po 18 dnech od vzniku piskotu sem byla odeslána do nemocnice na 10 infuzi (agopurin, dexamed a mezokain..)zlepšeni bohužel vůbec žádné, audio úplně stejné jako před nástupem. Byla jsem propuštěna s tím, že si na to musím zvyknout..mám pokračovat v betahistinu 2x1 a sem objednana na magn.rezonanci..RTG krční páteře byl ok. Je mi 32 let, to proboha neexistuje jiné řešení než se takhle mladá smířit s touto dg?? Sem 4. den doma, po infuzích oteklá, unavená a pískání ještě horší než před nsátupem..je toto normální? jaké jiné řešení ještě navrhujete? Můj OL mi napsal lehká AD, zatím se s tím nějak nemůžu srovnat. Děkuji za pomoc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Aleno. Vaše trvající potíže mě velmi mrzí, řešení tinnitu ale bývá svízelné (jak již pozorujete), podstatné je zjistit, zda se na tom nepodílí nějaký problém postihující přímo sluchový nerv (proto doporučení rezonance). Části pacientů pomáhá léčba kyslíkem - hyperbarická oxygenoterapie, doporučuji tedy se na tuto možnost na ORL zeptat. Ohledně antidepresiv - jak sama chápete, je poněkud sporné, zda je kvůli tinnitu užívat a sám bych se asi za daných okolností snažil dalším lékům vyhnout, na tom se ale domlouvejte se svým praktickým lékařem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: