Tinnitus

Dobrý den.Mám tinnitus v pravém uchu, podle mě po ráně při testování na trhacím stroji, jelikož jsem dřív nepoužíval ochranu sluchu, protože není mé pracoviště zařazeno do rizika hluku a ochranu jsem začal nosit až sám, ze své vůle ,a to po diagnóze tinnitu. Po všech možných vyšetření mi bylo na ORL řečeno, že je to vrozené. Je možné, aby byl tinnitus dědičný? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Richarde. "Vrozenost" tinnitu považuji za spornou. Nejasnosti je ale nutno řešit s příslušným ošetřujícím lékařem. Vzhledem k možné vazbě na pracovní zátěž (vlastně úraz), je myslím podrobné zhodnocení stavu dost podstatné a měl byste mít i posouzení poškození sluchu jako možné nemoci z povolání (z tohoto hlediska je jedno, zda bylo Vaše pracoviště "oficiálně" rizikové či nikoliv) - to má dost významné důsledky vč. event. finančního odškodnění, takže to s lékařem proberte.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x