Tinnitus

Trpím již půl roku tinitem, po kterém mi začalo křupání v uších (zaléhání). Mám také neustále rýmu a po několika měsících se mi objevily mžitky před očima. V důsledku toho zhoršení zraku vpravo a sklivce, které se nedají ignorovat (také brnění na nohou 1x) Mám za sebou veškerá ORL vyšetření, vše ok, po rehabilitacích krční páteře zhoršení.... MR - výsledek Mediosakrální protruse disku C5/6 o 3mm, s impresí na durálním vaku. Krční mícha bez zřetelné patalogoie. Ráda bych se zeptala co to znamená, zda-li to lze napravit, a zda-li to může souviset s tinitem. Děkuji

Odpověď odborníka:

Ano, onemocnění krční páteře může souviset s hučením v uších. Nevzdávejte cvičení a pravidelně cvičte cviky na krční páteř. Protruze disku se někdy po rehabilitaci spraví, jinde ne. Nález není k operaci. Omezte těžkou fyzickou námahu. Pravidelně si nechte měřit krevní tlak. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je nejčastějším...
Lékaři znají nový způsob, jak snížit nitrooční tlak u glaukomu
Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění
Články: Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění
Na první pohled se výše...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak zvládnout únavu při léčbě rakoviny
Články: Jak zvládnout únavu při léčbě rakoviny
Schvácenost je jedním z...
Může s nadváhou pomoci homeopatie?
Články: Může s nadváhou pomoci homeopatie?
Být štíhlý, fit a sexy, to...
Otrava paracetamolem a ibuprofenem
Články: Otrava paracetamolem a ibuprofenem
Paracetamol je jedno z...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: