Tinnitus

Trpím tnitusem kdy po prodělámém stresu mě nikdo z lékařů nevěřil atak mě hučelo v uších měla jsem v uších nesnesitelný hluk až po tře ch měsících kdy jsem byla na pokraji zhrouceni přijali do nemocnice na kapačky ct bylo v pořádku mag. rezonance taky uších mi hučí stále už nevím kam se obrátit podstoupila jsem akupunkturu rada bych nějakému specialistovi který se tintinusem zaývá chodím na psychatrii děkuji za odpověd Jarka bylo je to někdy tak hrozné .že bych tu radči nebyla toto neni život

Odpověď odborníka:

Hezký den Jaroslavo, mrzí mě Vaše obtíže, bohužel Tinnitus je svízelný problém, kterého se, jak jste již jistě sama pochopila, pacient jen obtížně zbavuje.
Napíšu Vám nejprve schema vyšetření, které byste měla podstoupit, je moc dobře, že jste již byla na CT a MR a je tedy (mimo jiné) vyloučena nějaká cévní malformace, která by toto hučení také mohla způsobovat.
Nutné je tedy navštívit vašeho praktika k vyšetření krevního tlaku a základních laboratorních odběrů - např. mineralogramu a hormonů štítné žlázy, dále by měla následovat některá omezení v životním stylu, např. vyhnout se stresu, omezit kávu, alkohol, kořeněná a přesolená jídla…Poté návštěva ORL, neurologie, mohly by Vám pomoci léky typu Betahistin, Betaserc (léky na prokrvení vnitřního ucha), Ginko Biloba. Bylo by dobré také podstoupit RTG krční páteře a stomatologické vyšetření, případně léčbu v Barokomoře.
Pro začátek je podstatné si uvědomit, že závažná příčina ( cévní malformace, nádor ) tohoto Tinnitu byla pomocí CT vyloučena, čili můžete být "v klidu", zkuste hučení nevnímat, dělejte, jakoby tam nebylo, zkuste si pustit hudbu, či jděte mezi přátele, myslím, že poté bude "hučení" snesitelnější, když budete sama v klidu, či při usínání, jistě bude horší tento zvuk nevnímat, zkuste však dělat, jakoby tam nebyl, myslete na něco jiného, i když to bude obtížné.
Můžete také zkusit laserovou terapii tinnitu : http://rehabjarov.cz/rehabjarov-mudr-miroslav-prochazka/samostatna-laserova-lecba-tinnitu/, S pozdravem a přáním, aby se Vám zase žilo lépe a více v klidu bez hučení v uších, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Diosmin: přírodní látka v boji proti křečovým žilám
Chlor – nenápadný viník potravinové alergie
Články: Chlor – nenápadný viník potravinové alergie
Každý z nás se někdy setkal...
Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Články: Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Nastavení hodin směrem k...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Chřipka a těhotenství
Články: Chřipka a těhotenství
Chřipka si své oběti...
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Gynekologické vyšetření je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: