Tinnitus

Dobrý den. Trápí mne oboustranný silný tinnitus, také křupání v oblasti spánků (které ale není od uší), zaléhání uší, trvalé nachlazení a po lécích i zhoršení zraku a mn. sklivců. Po rehabilitacích krční páteře se můj tinnitus zhoršil a už se nezlepšil zcela do té původní podoby. Sluch zcela v pořádku. Na MR byl tento nález. Mediosakrální protruse disku C5/6 o 3mm s impresí na durálním vaku. Je mi 24 let. Krční mícha bez zřetelné patologie. Může toto souviset s mým tinnitem? Lékař neurolog i rehabilitační zároveň řekl, že to nemá význam. Ale v mém věku mi to přijde jako problém. Je možné to léčit? Vím, že je tinnitus komplikovaná věc a v současné době se zcela neví, jak jej léčit, ale na toto se neptám. Velice děkuji

Odpověď odborníka:

Vážený pane,jak sám píšete, tinnitus je komplikovaný problém. ale toto slyšet nechcete. Velice často souvisí zároveň s problémem s krční pateří. I sám máte zkušenost, že se tinnitus po RHB krční páteře ještě zhoršil. Vy na magnetické rezonanci máte vyhřezlou část ploténky C5/C6 s impresí 3mm na durálním vaku.Tento nález se na tinnitu může podílet, ale není jednoznačně jasnou příčinou. Naštěstí vyhřezlá část ploténky časem t.z.vyschne a tím vymizí i tlak na míšní vak. Doporučovala bych Vám jen velice šetrnou rehabilitaci C páteři, max. jemnou šetrnou masáž a klasickou léčbu Betahistinem s dávkou 2tabl. 24 2x denně + Tanakan 1tabl. 40mg 3x denně. Je Vám 24 let , takže cévy byste měl mít bez sklerotických plátů a doufám, že časem obtíže ustoupí či se alespoň zmírní.

MUDr. Helena Rosická
MUDr. Helena Rosická

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: ORL Rosička s.r.o., ambulance ORL pro dospělé a děti, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: