Tinnitus

Dobrý den,prosím o radu,je mi 30 let,lékaři na ORL mi diagnostikovali tinnitus auris s tím,že příčina bude pravděpodobně v krční páteři.Po sonu štítné žlázy mám zprávu popisující několik hypoech.ložisek ve štítné žláze a isoech.uzel 6mm,dále několik zvětšených a zmnožených uzlin v sousedství štítnice do 15mm,hormony v pořádku,hodnoty protilátek zvýšené.Může toto ovlivňovat problémy s ušima?Někdy mě jakoby lechtá nebo píchá vevnitř někde v místě mezi krkem a ušima,výtěry v krku byly v pořádku.Moje babička také měla tinnitus a nakonec zemřela na rakovinu lymfat.žláz,moje matka měla nádor v prsní žláze....Prosím o radu jaké vyšetření bych ještě měla podstoupit? Za Vaši odpověď předem moc děkuji Olina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, štítná žláza a nález na ní nemá souvislost s hučením v uších určitě (pokud jsou hormony v normě, léčba není nutná). Souvislost tinnitu s rakovinou žádná není, myslím, že jste přehnaně citlivá na toto tema, není divu - v rodině rakoviny, to člověku leží asi v hlavě.... Užívejte léčbu, kterou vám doporučil lékař a neobávejte se, tinnitus je samostané onemocnění, sice nepříjemné, ale nic vám v souvislosti s ním nehrozí. Chodte na pravidelné preventivní prohlídky k vašemu obvodnímu lékaři, aby včas odhalil ev. problémy, které s rakovinným onemocněním mohou souviset, ale tinnitus souvislosti žádné nemá. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: