Tinnitus dá se to ?

Dobrý den, mám 14 roků a trochu mi píská v pravém uchu.Přes den se do dá, ale když se jde spát je to horší...Musím mít puštěnou hudbu.Byl jsem u ORL, tam mi to vypláchli a nasadili Betahistin nebo nějak tak se to jmenuje [momentálně jsem v nemocnici a ležím tu] když jsme pak byli v pondělí na Neurologii, řekla že to může být krční páteří. [ na rentgenu jsem byl, napsali mi Blok. C páteře. Ono, začalo to pískat ve středu [ nebo jsem to začal vnímat ] večer 9.12., a 8.12. to ještě nebylo ale, Hraju hokej a seděl jsem v šatně, přitom na mne z boku skočil z pravé strany [ 2x ] kluk, něco mi tam prokřupalo kolem páteře ale, pak to udělal zase.. a tentokrát mi to prokřupalo možná ještě více + takové silnější křupnutí kolem krku a ramene [ nějak tak více levé straně PRAVÉ lopatky ] a den poté jsem ten tinnitus začal vnímat.Žadné degen. s páteří nemám.. Jenom mi strašně vadí ten pískot,. budu mít rehabilitace.,. Myslíte že mi´to pomůže [NEJLÉPE ÚPLNĚ] a nebo ne? Myslíte že tento prudký pohyb mohl vyvolat blokaci krční páteře a pak ten hnus Tinnitus? Jsem na tom aji Psychicky velice zle... Myslíte že mám šanci na uzdravení? [ předtím jsem žádné takové problémy neměl..] byl bych opravdu moc rád kdyby to odešlo :( :( :( Co by se dělo kdyby se nic nenapravilo? [nebudu snad na to ani myslet ale nejde to... pořád to píská ] naštěstí že to prostě přes den všechny zvuky přeženou, ale vnímám to pořád 24h/den.. a Pořád na to myslím.. Prosím napište, že je šance se toho absolutně zbavit.. Dík [ č.mobilu jsem si vymyslel ]

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tinnitus neboli pískání v uších je příznakem ušní nemoci nebo cévní etiologie-původu a nejčastěji u mladých lidí může být od krční páteře. Dle Vašeho popisu to vypadá nejpravděpodobněji od blokády páteře, pokud tinnitus vznikl po úraze nebo po sportovní zátěži. Proto je důležitý nejprve klidový režim, pak rehabilitace a cvičení, léky proti bolesti a na relaxaci svalů a protože jste mladý, určitě to pískání nebo šumění vymizí.Vždy se musí vyloučit ušní původ tinnitu , takže vyšetřit sluch a to bylo dle vaší zprávy provedeno. Nevěšte hlavu, určitě se tinnitu zbavíte!

MUDr. Marcela Vykydalová
MUDr. Marcela Vykydalová

Specializace: Foniatrie
Pracoviště: Soukromá ambulance ORL a foniatrie, Ostrava

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x