Tkáňový nádor při gardnerově syndromu

Bratranec (31 let) má diagnostikován již 6 let C20, Gardnerův syndrom.Má vývod střeva, nyní se objevily tkáňové boule,z nichž jedna utlačovala ledvinu, byl mu tedy udělán vývod z ledviny. Sledován ve Znojmě a v Brně, ale lékařům se pravděpodobně nechce do jakýchkoliv zákroků. Prý jsou boule plné hnisu a při operaci hrozí vykrvácení. Chci se zeptat, zda není možná jiná cesta, zda není u nás nějaká klinika, kde by se alternativním způsobem mohl problém zlepšit (alespoň vyzkoušet). děkuji za informaci Lenka

Odpověď odborníka:

Milá Lenko, bohužel pro Vás nemám žádnou dobrou zprávu. Neznám žádnou jinou cestu, jak pomoci. Myslím, že chirurgické řešení cyst, nádorů a dalších rezistencí, lékaři neindikují z důvodu jejich množství. Dokud jsou nezhoubné a jsou v tak velkém množství nemělo by žádný smysl je operovat. Myslím, že jediné, co lze Vašemu bratranci v současné době nabídnout je pečlivé sledování a včasný záchyt nádoru, který by již nebyl nezhoubný. Věřte, že lékaři v Brně, kde je centrum pro dědičné nádorové choroby, a Znojmě se o něj starají, jak nejlépe dovedou. Přeji Vám i Vašemu bratranci hodně sil!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: