Tlak

maximum STK 168 torr a 179 torr . minimum 90 torr STK ......maximum 89 torr mimimum 60 torr res.mirně vyšší průměr STK během denní aktivity- větší kolísání hodnot DTK během denní aktivity. užívám agen 5 ,vyšetření bylo na 24 hodin TH.dotaz zněl zda v 50 letech není problém vytrhnout mandle i při vysokém tlaku. děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tonsilektomii indikuje lékař ORL. Dobře korigovaná hypertenze není přeekážkou tohoto výkonu. Z nálezu TK monitorace, který uvádíte, se zdá, že hodnoty Vašeho krevního tlaku jsou poměrně dobře korigované, chybí procentuální vyjádření počtu abnormálně zvýšených hodnot systolického TK - Váš ošetřující lékař by měl rozhodnout o event. zvýšení dávky Agenu na 7.5-10 mg/d. Každopádně tento nález umožňuje podstoupit plánovanou operaci. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: