Tlak

Paní Heřmanská chtěla bych se vás toto cestou zeptat ,trpím už dlouhodobě nízkým tlakem například 90/50....164cm 51kg(nikde se neléčím )často se mi stává ale jen při chůzi že se mi motají nohy jako bych byla opilá a nemohu to něják ovlivnit když už se mi to stane špatně doslýchám ,mluvím a těžce se mi dýchá a jsem taková vyklepaná :-) Jsem z toho neštasná už jenom s komunikací s lidmi je to pak špatné . Budu ráda za jakoukoliv odpověd s pozdravem Gabriela Ž.

Odpověď odborníka:

Hezký den, milá paní Gabrielo. děkuji za důvěru. Nízký tlak může být pro svého nositele určitě mnohdy velmi těžkým křížem. Určitě by bylo dobré podstoupit základní interní vyšetření, případně rozšířené o poradenství lékaře odbornosti endokrinologie. Je zapotřebí vyloučit jiné stavy, které by bylo možné léčebně ovlivnit. Ošetřující lékař je schopen poradit další postup dle individuální dohody, v zásadě je základem rozumná životospráva /omezit kumulaci vzájemně se potencujících faktorů- nízký tlak v kombinaci s prochlazením a hladověním../, přechodně zvýší tlak léky skupiny nesteroidních antiflogistik, ale tato medikace není vhodná pro delší podání, spíše jendorázově například Indometacin v čípku..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: