Tlak/bolest vlevo pod hrudním košem

Dobrý den. Již 3 měsíce s měsíční pauzou mívám nepravidelné projevy tlaku či místní bolesti cca 10 cm pod levým prsem v oblasti konce žeber. Slabá tupá bolest, někdy bolest bodavá a někdy trvalejší tlak mířící do zad. Na stupnici 0 - 10 (silné) tak 3 pro všechny projevy. K tomu je určitě třeba připočíst trávicí potíže projevující se špatným trávením třeba i jednoho krajíce chleba ze snídaně v podobě pálení uprostřed hrudního koše směrem nahoru, ale né úplně až do krku jako pálení žáhy. V poslední době se mi oplatilo za obědem vypít třetinku birellu. Pak se mi oběd tak říkajíc nepřipomíná v době večeře. Gastrosonda před žlučníkem před 2 lety nic neobjevila, všechna jídla snáším celkem stejně. Vyhýbám se tučným jídlům, nekouřím, nepiju alkohol, zelenina ovoce sice každodenní součástí jídelníčku, ale zácpou netrpím ... Děda z matčiny strany umřel na pozdě diagnostikovanou rakovinu tlustého střeva, prababička z otcovy strany na rakovinu slinivky ... Chápu, že mých (stálých poslední rok) 115 kg ze sladkostí neprospívají organismu. Mimo obvyklých podezřelých nádoru slinivky a tlustého střeva se chci zeptat na projevy nádoru nadledvinek. Máme tam v rodině nějakou vadu. Děkuji a je mi jasné, že se návštěvě odborného lékaře nevyhnu. Ovšem kdo ví, co bude v naší okresní nemocnici po 1. březnu ...

Odpověď odborníka:

Osobně si myslím, že by dle popisu Vaše obtíže mohly vycházet z jícnu. Zhoubné nádory nadlevin jsou vzácné, mohou se projevovat produkcí hormonů, bolestí, prorůstáním do okolí.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: