Tlak do krku a hlavy

Dobrý den, začalo to cca před 1,5 rokem pálením pod lopatkou při práci v sedě s jednostranným zatížením. Navštívila jsem neurologa který doporučil rehabilitace. Rehabilitační lékař mi je napsal na 5 návštěv, nenastalo po nich žádné zlepšení a rehabilitace nebyli prodlouženy. letos v lednu jsem opět navštívila neurologa, rehabilitace nebyli napsány. Závěr: Protahované cervikalgie, vertigo susp. při funkční blokádě C páteře (M5313) v té době začali výpadky zorného pole, tlak za krkem, na spánku a celkově na jedné straně hlavy. V únoru se mi zablokoval krk, obvodní lékařka řekla že na mě nic nevidí at se objednám na neurologii, čekala jsem 1,5 měsíce než neurolog přijal v té se stav zhoršoval. Koncem března jsem se dostala k neurologovi, který uvedl práce shopná Dg. opět 5313 doporučení na rehabilitace. Na rehabilitačního lékaře jsem opět čekala skoro 2 měsíce Dg. uvedl M5302 s tím že nemá smysl záda odblokovat jelikož by to bylo do 3 dnu zpátky. Bohužel jsem v situaci kdy tlak pod lopatkou, do krku a spánku a denní bolesti hlavy s výpadky zorného pole, jsou neunosné. Pocity nestability se též zhoršují, chodím s tím do práce a musím fungovat, ale je to peklo. Zkoušela jsem jogu, bohužel stav se po ní zhoršil, to samé po kole a bruslích. Už nevím co mám dělat... RTG nebylo za celou dobu provedeno. Budu Vám vděčná za jakoukoli radu. Předem děkuju.

Odpověď odborníka:

Přestože vše vypadá na nedostatek správného , dostatečně aktivního léčebného přístupu ve smyslu aktivní fyzioterapie( soubor obnovy funkce nejen krční páteře, ale obnovení statiky těla, nácvik cvičení nejen na funkci, ale i na obnovení stabilizace páteře a nácvik ergonomických podmínek sezení u PC), tzn. že by bylo třeba vyhledat správného fyzioterapeuta, případně lékaře, který se aktivní fyzioterapií zabývá( samozřejmě se můžete objednat i do mé pražské poradny), tak RTG krční páteře je v takových situacích nezbytné provést, i kdyby byl pouze ujištěním, že nemáte žádné závažné změny , navšítivt očního lékaře je také vhopdné, neurolog snad posopudil i tyto souvisloti, pokud by šlo o speciální neurologické onemconění, pak by jako vyšetření ani toto enstačilo, to by ovšem měl indikovat a doporučit neurolog.CT,EMG MRI apod.Pokud navštívíte lékaře, který pracuje výše uvedeným způsobem, tak bude velmi rychle jasnéé, zda ona doplňující vyšetření jsou vhodná nebo dokonce nezbytná.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Články: Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Štítná žláza může...
Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Články: Vyškrtněte průjem a zácpu ze života!
Možná patříte k lidem...
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Biologická léčba jako naděje pro pacienty s rakovinou ledvin?
Články: Biologická léčba jako naděje pro pacienty s rakovinou ledvin?
Biologická léčba. Sousloví...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x