Tlak na začátku těhotenství

Pane doktore, jsem na začátku těhotenství (cca 5+0), test jsem dělala v den zpoždění a testovací čárka byla o hodně slabší než kontrolní, poté jsem dělala ještě další test s odstupem týdne a obě čárky už jsou stejně silné. Chtěla bych se ale zeptat, zda je normální, že když jsem v poloze vleže (ať už na zádech či na boku), mám neustále pocit jakoby tlaku na děložní hrdlo (uvnitř na čípek nebo nevím, jak to lépe popsat) a na konečník. Přitom stolice je pravidelná. Paradoxně když stojím či chodím, tak ten pocit tlaku vůbec nevnímám. Už mám jednoho syna a nepamatuji si, že bych měla podobného pocity v předchozím těhotenství. Jinak kromě citlivých a bolestivých prsou mě nic netrápí, výtok ani žádné svědění či pálení není. Na první prohlídku jsem objednaná až cca za 3 týdny, tak mám jen obavy, aby to bylo v pořádku. A ještě poslední dotaz, může se v průběhu celého těhotenství globulus tetraborico? V prvním těhotenství jsem dost trpěla na záněty a toto mi přímo doporučovali v lékárně, že se to těhotným běžně píše. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vando,
věřím, že se nejedná o nic závažného. Děloha se zvětšuje a to může vyvolávat tyto pocity.
Globulky s kyselinou tetraboritou můžete užívat i v těhotenství.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x