Tlak v hlavě

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na velmi zvláštní tlak v hlavě, který mám už měsíc. Začalo to se zánětem nosohltanu, braním antibiotik Doxybene a horečkou 39,8 °C. Pociťovala jsem velký tlak v hlavě a měla oteklý obličej už po prvních dvou dávkách, lékařka mi snížila dávku antibiotik a píchla jakousi injekci, ale hlava třeštila dál s tím, že tato antibiotika nebývají špatně snášena. Od té doby mám návaly tlaku v hlavě, jakoby takové mravenčení, které mě odstaví od činnosti kterou vykonávám. Při práci se nemohu soustředit, návaly jsou čím dál častější - dříve se dostavovaly až kolem poledne - zvlášť když mám hlavu v předklonu při psaní, čtení - bolí mě za krkem, připadá mi, jakože špatně ovládám ruce při jemných úkonech. Hlava dřív tlačila pouze ve vzpřímené poloze či v sedu, nyní už i v leže. K těmto projevům se mi minulý týden přidal tlak v očích, které mě řežou jakoby zezadu. K mé anamnéze bych ještě ráda připojila, že jsem během půl roku zhubla 15 kg, přestože jsem se omezovala v jídle a cvičila, nikdy mi tak rychle hubnout nešlo, opravdu hodně mi padají vlasy a objevuje se mi ochlupení na prsou, což nevidím jako zásadní problém vzhledem ke stavům s hlavou. Prosím poraďte na jakém podkladu mohou být tyto přiznaky a jakým směrem se mám dále vydat? Lékařka mě odeslala na hematologii s tím, že má poruchu bílích krvinek, tam mi oznámili, že krevní obraz je v pořádku, přesto mi do diagnózy napsaly D 72,9 - Porucha bílích krvinek, NS

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hanko, určitě doporučuji neurologické vyšetření. Moderní zobrazovací metody dnes už hodně odhalí - kromě zvýšené aktivity v mozku i různé abnormality. Může se jednat o zánět mozkových blan nebo i jiný problém - vše posoudí neurolog. Svůj problém popisujete jako velmi vážný, proto neváhejte.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: