Tlak v hlavě

Dobrý den, měla jsem operaci mozk.nádoru před 20lety, chodím cca po 5letech na kontrolní MR mozku, výsledek je vždy v pořádku, bez recidivy. Nyní trpím několik měsíců neustálým tlakem uprostřed hlavy, pocit jako by se mi mozek nevešel do lebky, dutiny mám zkontrolovány, s páteří cvičím, ale nemá to vliv, na základě nálezu na očním pozadí jsem nyní objednána opět na MR mozku k vyloučení nitrolební hypertenze. Neobávám se recidivy nádoru, věřím, že to už mám v pořádku, ale mám dotaz, jestli toto vyšetření spolehlivě odhalí i jiné možné příčiny, např. nějaký otok, tlak mozkom. moku (což jsem měla naposledy tenkrát nějakou dobu po operaci) nebo např. stlačené cévy, nebylo by potom vhodnější vyšetření MR-angiofrafie? Resp. jaký je rozdíl mezi těmito vyšetřeními.. Předem moc děkuji za vysvětlení.

Odpověď odborníka:

Moniko, MR mozku vyloučí ložiskové poškození mozku, tedy nádor. Zvýšení tlaku mozkomíšního moku to ne odhalí , ale postupné by vznikl hydrocephalus a to již MR ukáže ,MR Ag se dělá , pokud je podezření na poškození cév, například u pacientů po mozkové příhodě nebo k vyloučení aneurysmatu. Myslím , že pokud bude vyloučena recidiva nádoru , pak se bude jednat o tenzní bolesti a Váš neurolog Vás bude léčit

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: