Tlak v hlavě na temeni

Dobrý den. Obracím se na vás s následujícím problémem. Dlouhodobě mne trápil kolísavý krevní tlak. Po dohoděs kardiologem jsem užívala léky a to Presid 2.5 mg - zpočátku dle navýšení krevního tlaku, poté na doporučení lékaře jsem začala brát 1 tabletu ráno,1 večer. Někdy došlo ke zlepšení, někdy ke zhoršení. Na můj dotaz, co je příčinou tohoto kolísavého tlaku, zda to nezpůsobují ledviny, mi bylo řečeno, že je i toto možné. Doporučil mi vyšetření krve a moče na ledviny a připsal, event. kontrolu u nefrologa. Nefrolog provedl požadované vyšetření krve a moče a řekl, že kolísání kr. tlaku není podle něj ledvinami, ale že by zkusil změnit lék a upravit léčbu. Předepsal mi lék AMPRILAN 2.5 mg. Zpočátku jsem tento užívala večer 1/2 tablety, krev. tlak si měřila během dne a pak dle výsledků měření mi po týdnu zvýšil dávku na 1 tabl. ráno a pokud by se tlak zvýšil ještě večer nad hranici 138/85 - tak abych si vzala ještě 1/2 tablety. Některé dny postačila 1 tableta ráno, někdy jsem musela vzít ještě 1/2 tablety večer. Po 14 dnech této léčby jsem začala pocitovat v hlavě tlak - na temeni, a tak jsem při kontrole toto nefrologovi řekla, zda to nezpůsobuje lék AMPRILAN, který mi předepsal a který užívám. Řekl, že si myslí, že ne - že tento tlak by mohl být od krční páteře. Prosila bych vás moc o radu, neboť tento tlak v hlavě - na temeni, někdy si rozšíří i trochu dozadu - je velmi nepříjemný. Chtěla bych ještě dodat, že pokud mám na hlavě např. čepici a hlava je v teple, tak se mi zdá, že ten tlak je mírnější. Mohlo by to být skutečně od nějakého bloku na krční páteři, či se mi z nějakého důvodu špatně pokrvuje hlava nebo - je možná i jíná příčina a jaká? Moc vás prosím o vaše vyjádření a doporučení. Děkuji a přeji hezký den. Majka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Amprilan bolest hlavy způsobovat může, zvláště pokud bolesti vznikly v návaznosti na nasazení léku. Bolest hlavy může provázet i zvýšení tlaku. Krční páteř jistě příčinou může být také. Zkuste měřit tlak při zhoršení bolestí hlavy, cvičení krční páteře a event. dohodnout se s lékařem na změně medikace hypertense. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x