Tlak v keku

Dobrý den, ráda bych se zeptala.Asi před 3roky jsem byla poslána na utz kvůli tlaku na krku.Byl zjištěnhypechoický nehomog.nodul o vel.6*4mm,ohraničenídobře patrné,šž nezvětšena.Od té dobz chodím pravidelně každý rok na UTZ na endokr. a odběrz krve na šž.Prozatím vše v pořádku.Poslední ko před měsícem.Ale teď mi cca týden opět pocit knedlíku v krku,který je přes den.Pokud lehnu ,tak je to O.K.BYli jsme u moře a chtěla bych se zeptat,zda je možné,že by se uzel za tak krátkou dobu zvězšil,popř,šž.Nebo je možné,že by to molo být od krkční pátěře se kterou mám dlouhodobě problémy.Nebo od psychiky?Tlak je pouze při polknutí a pití tepleho nápoje.Omlouvám se za dotaz.Děkuji za odpověď .PAvlína

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlíno, v medicíně je samozřejmě možné všechno, ale je spíše nepravděpodobné, že by se uzel za tak krátkou dobu náhle zvětšil natolik, aby vyvolal lokální obtíže. Doporučuji nejdříve navštívit ORL lékaře. Krční páteř může bát také viníkem. Přeji příjemný zbytek léta

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
štitná žláza , pocit dušení a tlaku | Od: Jitka Rokosová | 10.4.2016 16:20
loni na podzim jsem byla uORL lékaře- vše v
pořádku a poté u lékařky endokrinoložky na
vyšetření štitné žlázy a na můj problém pocitu
tlaku na krk v místech důlku , pocit jako když
vás někdo škrtí, mi laicky vysvětlila, že mám
takové onemocnění štitné žlázy , že mi štitka
tvrdne a toto je obvyklý problém, až mi prý
ztvrdne úplně, tak budu mít po bolesti a budu mít
klid,,,komukoliv toto řeknu, tak se strašně diví,
lékařskou zprávu mi nedala....prosím o radu co s
tím ,někdy je ten pocit tlaku velice nepříjemný,
jiného endokrinologa v okolí nemohu sehnat,
,,děkuji
reagovat
re:štitná žláza , pocit dušení a tlaku | Od: uLékaře.cz | 11.4.2016 09:45
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hepatitida a sex v otázkách a odpovědích
Články: Hepatitida a sex v otázkách a odpovědích
Prevence související s...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Články: Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Téměř všechny nádory tohoto...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Problémy s cholesterolem řešte hned. Začněte žít zdravě!
Články: Problémy s cholesterolem řešte hned. Začněte žít zdravě!
Nelíbí se lékařům vaše...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: