Tlak v oblasti hrudníku

Dobrý den,jednou už jsem vám psala,ale nyní se mé potíže zhoršily. Již několik týdnů mám divný pocit za hrudní kosti,jako když se mi tam něco sevře na sekundu a opakuje se to,pan doktor říkal,že to jsou extrasystoly,beru betablokátory,ale teď se mi přidal ještě takový svíravý pocit na hrudi uprostřed,je to dost nepříjemné,takový tlak,nejvíc,když pociťuji ty extrasystoly.Posledních 14 dní se to bjevuje neustále,ale je divné,že to každý den zažíná až dopoledne,nemám to od rána a např.v hodně teplé vodě to mizí,třeba den mám klid,pak to začne znovu.EKG bylo před měsícem(ale v té době jsem ještě problémy tolik neměla) a ECHO srdce před rokem.Pan doktor mi vždy řekne,že je to normální.Mě to nepřijde. Děkuji Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, někteří lidé extrasystoly špatně snášejí i přes užívání betablokátoru. Může se zkusit navýšit dávka betablokátoru, pokud neužíváte maximální dávku. Dále se mohou zkusit léky na snížení úzkosti, po kterých extrasystoly nemizí, ale jsou lépe snášeny. Další vyšetřování není potřeba, pokud UZ srdce byl před 1 rokem, proto bych ho neopakoval. Více Vám toutou cestou nemohu poradit, držím palce, ať vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x