Tlak v těhotenství

Dobrý den, dříve jsem se léčila s vysokým tlakem, ale kvůli těhu mi léky úplně vysadili a v prvním trimestru byl tlak krásný - spíše nízký. Ted se mi zdá, že mi malinko vylezl nahoru, dnes ráno jsme se měřila a mám 140/85 v klidu (138/82 přesně). Tak si zatím budu měřit 3 krát denně, poradnu mám až za 3 týdny (poslední poradna TK: 135/80). Myslíte, že když mi ten tlak přeleze hodnotu 140/90 (hraniční hodnota), mám jít radši k lékaři? Mám totiž trochu strach z vysokého TK nebo té preeklampsie, když jsme na to dříve trpívala. Jinak večer mívám tlak nižší, ráno vyšší. Při jaké hodnotě bych měla jít radši k lékaři? Ještě se chci zeptat, zda mohu v těhotenství pro obnovu poševního prostředí použít krém vitagyn C a aflovag výplach. Zlobí mě totiž nažloutlý výtok, ale podle gynekoložky není na závadu, přesto bych vitagyn ráda použila. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Vando! Pokud byste si několikrát naměřila tlak 140/90 nebo vyšší, bylo by třeba navštívit vašeho lékaře. Podle informací uváděných výrobcem přípravky Vitagyn C i Aflovag používat v těhotenství možné je. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: