Tlak v uchu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dotaz ohledně tlaku v uchu, již týden mám po probuzení vždy pár hodin tlak(zalehlé)v levém uchu,během dopoledne ucho několikrát zalehne a odpoledne většinou problémy ustanou.Byl jsem na ORL, včetně audiometrie a nález žádný, tak jsem šel k zubaři a ten si myslí že by to mohlo být od zubu moudrosti,který mě ale vůbec nebolí,nebo syndromem čelistního kloubu (již rok hodně žvýkám na levé straně čelisti.Zubař mě na týden nasadil na zkoušku magnetoterapii.Prý by to mohlo být i od krční páteře(dlouhodobě mám skoliozu),proto se chci zeptat zda je vhodné doplnit ještě ortopedické vyšetření. Děkuji za názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Mirku. Omlouvám se pozdní odpověď, dotaz byl ke mě přesunut. Řekl bych, že ortopedické vyšetření je za daných okolností neúčelné - event. dysfunkci krční páteře posoudí lépe rehabilitační lékař a pro léčbu a vyšetření poruch funkce čelistního kloubu existují specializované ambulance, obv. v rámci stomatologie.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Slzy, které neznamenají dojetí
Články: Slzy, které neznamenají dojetí
Ne vždy musí slzy odrážet...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sedm mýtů o bolestech zad
Články: Sedm mýtů o bolestech zad
Většina z nás zná potíže se...
Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Články: Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Očkování proti žloutence A...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: