Tlak v uchu a boule na uzlinách

Asi týden mi bylo nějak divně vždy jen po ránu. Takový ten po ránu ucpaný nos, musel jsem se rozhýbat a měl jsem takový oteklý krk. V noci se strašně potím. Ten týden jsem pracoval na stavbě. V pondělí před dvěma dny jsem zašel za svou lékařkou, dostal jsem antibiotika s tím, že mám angínu. Znepokojují mě ale uzliny, mám takové bouličky pod ušima směrem dolu (zdá se mi že už se zmenšují a na levé straně už skoro nejsou). Další boule mám i pod čelistí, v oblasti třísel a kdo ví kde ještě, o kterých ani nevím. Navíc mě v pondělí večer jakoby zalehlo levé ucho a neustále v něm je slyšet takové hučení + ten pocit tlaku zalehnutí. Může na to nějaká uzlina tlačit a pak to odezní? Něco jsem četl, že to může být způsobené tímto, ale nejsem si jist. Již přes rok mi neustále píská v uších, protože jsem byl vystaven velkému hluku po dlouhou dobu a nebyl jsem nijak chráněn, ale na to jsem si již zvykl. Bolest v krku je na pravé straně při polknutí. Omlouvám se za rozepsání, jen si nevím rady co s tím uchem, děkuji, hezký den.

Odpověď odborníka:

Milý Pavle, myslím, že se nyní zbytečně trápíte. Jste v lékařské péči, užíváte antibiotika pro respirační infekci. Zvětšení lymfatických uzlin v oblasti hlavy a krku je zřejmě v souvislosti s léčeným stavem, lymfatické uzliny se aktivují právě jako reakce na zánět ve "spádové" oblasti. Při kataru horních cest dýchacích bývají sdružené příznaky krční, ušní a nosní- proto porucha nosního dýchání a zaléhání ucha. Předpokládám, že jste k ošetřující lékařce objednán ke kontrole, při této návštěvě bude možné se dále věnovat dalším z příznaků, které Vás rozrušují.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: