Tlak žaludka

Dobrý deň, pred 6 mesiacmi mi lekár pri vyšetrení gastroskopii zistil helikobakter pylori a nasadil mi liečbu s antibiotikami, ktoré pomohli a aj pri kontrole gastroskopii mi lekár potvrdil vyliečenie a nič iné nenašiel, ale mňa žalúdok pobolieva-bolieva stále a nevšimla som si, že by to bolo po nejakom jedle alebo tekutinách, bolí ma hocikedy v priebehu dňa a cítim v ňom ako keby neurózu. Môže byť môj problém psychického pôvodu? Ďakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle Vašeho popisu byla u Vás provedena eradikace H . pylori. Bakterie bezne se vyskytující v žaludku a napomahajici k vzniku vředů žaludku či dvanácterníku. Dále popisovaný dyskomfort v žaludku muže být zapříčiněn pouze nepravidelnou stravou po vetsich porcich.Vhodne vynechat tucna korenena jidla, kavu a alkohol.Pokud i presto vaše potíže budou pretrvavat, je vhodne provest kontrolu v gastroenterolegické amb., provést vyšetření bricha a zaludku:sonograficke vyšetření event kontrolni gastroskopie.Psychickou příčinu obtíží bych ponechal az po vylouceni všech somatickych pricin.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x