Tlakový bod

dobrý den nejde tak o muj problem ale o kamaradku pořád má strach že když jí někdo nedopatřením možná schválně drbnul do tlakového bodu na krku na boční straně pravé strany asi uprostřed a pocítila jak sama tvrdí ostrou nepříjemnou bolest do hrudníku ktera trvala z hruba 20 minut tak prý jestli uvnitř srdečního svalu nemohlo dojít k nějakemu poškození echo bylo v pořadku takže jde oto jestli se má nadale obávat nebo ne je to vubec možné že by tak z banální situace došlo k poškození srdečního svalu nebo je proti tomu srdce odolné děkuji za vaši odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, poškození myokardu (srdečního svalu) mechanismem, který uvádíte je nepravděpodobné. Navíc byla Vaše kamarádka kardiologicky vyšetřena (echo a jistě i EKG), takže postižení srdečního svalu bylo vyloučeno a v tomto směru se kamarádka nemá čeho obávat. Pravděpodobně došlo při mechanickém podnětu k podráždění kořene nervu s projekcí bolesti do oblasti hrudníku (neuvádíte stranu ani případné další příznaky), předpokládal bych, že při insultu na pravé straně krku bude projekce do pravé poloviny hrudníku. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: